bewaar
Mandarijnenpuddinkjes
Mandarijnenpuddinkjes
bewaar

Mandarijnenpuddinkjes

30 min. bereiden
2 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 blaadjes

gelatine

12

mandarijnen

1 mespunt

kaneel

75 g

suiker

Dit heb je nodig

  • eenpersoonspuddingvormpjes, ingevet

Aan de slag

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Pel 4 mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg (vang het sap op). Pers 8 mandarijnen uit. Breng in een pan (niet van aluminium) het mandarijnensap met kaneel aan de kook en los er al roerend de suiker in op. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in het hete sap. Zet de pan in een bak met koud water en laat het sap afkoelen tot het geleiachtig wordt. Roer dan de mandarijnpartjes erdoor en schep de gelei in de met olie ingevette puddingvormpjes. Laat de puddinkjes in de koelkast in 1-2 uur opstijven. Dompel elk vormpje enkele tellen in heet water, leg er omgekeerd een bordje op en keer ze samen om.