Man­da­rij­nen­pud­din­kjes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(19) waardeer
nagerecht 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoonspuddingvormpjes, ingevet

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Pel 4 mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg (vang het sap op). Pers 8 mandarijnen uit. Breng in een pan (niet van aluminium) het mandarijnensap met kaneel aan de kook en los er al roerend de suiker in op. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in het hete sap. Zet de pan in een bak met koud water en laat het sap afkoelen tot het geleiachtig wordt. Roer dan de mandarijnpartjes erdoor en schep de gelei in de met olie ingevette puddingvormpjes. Laat de puddinkjes in de koelkast in 1-2 uur opstijven. Dompel elk vormpje enkele tellen in heet water, leg er omgekeerd een bordje op en keer ze samen om.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.