bewaar
Mexicaanse tortilla's
Mexicaanse tortilla's
bewaar

Mexicaanse tortilla's

Vegetarische tortilla's op de klassieke, Mexicaanse manier. Mét kidneybonen, natuurlijk.

1 uur 5 min. bereiden
330waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

courgette

1

gele paprika

3 tenen

knoflook

6 el

zonnebloemolie

1 el

chilipoeder

250 ml

kruidenbouillon van tablet

400 g

tomatenblokjes

400 g

rode kidneybonen in blik

8

bloemtortilla's

150 g

belegen kaas

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Vegetarische tortilla's op de klassieke, Mexicaanse manier. Mét kidneybonen, natuurlijk.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika's in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

2

Fruit de helft van de ui, knoflook in 1/3 van de olie met de helft van de chilipoeder in een pan op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en bak even mee. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat het geheel op laag vuur 20 min. koken.

3

Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de courgette en paprika 3-4 min met peper en eventueel zout. Neem het mengsel uit de koekenpan en bewaar. Fruit de rest van de ui, knoflook en chilipoeder zachtjes in de rest van de olie. Schep de bonen met vocht erdoor en bak 4-5 min. Stamp het mengsel tot grove puree. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Rasp de kaas. Bestrijk de tortilla's met tomatensaus en schep de bonenpuree in het midden. Verdeel de courgette, paprika's en een beetje kaast erover. Leg de tortilla's opgerold in de ingevette ovenschaal. Schenk de rest van de tomatensaus erover en schep de crème fraîche en de rest van de kaas erover.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6

Laat de tortilla's in de oven in 30 min. goudbruin worden.