bewaar
Havermoutkoekjes met rozemarijn
Havermoutkoekjes met rozemarijn
bewaar

Havermoutkoekjes met rozemarijn

10 min. bereiden
15 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

12 porties

100 g

havermout

100 g

volkorenbloem

½ zakje

bakpoeder

1 takje

verse rozemarijn

1 eetlepel

rietsuiker

75 g

vloeibare boter

1 eetlepel

citroensap

3 eetlepels

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakplaat

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en 1/2 tl zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat. Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 el melk toevoegen). Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen. Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden. Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 min. gaar en lichtbruin bakken. Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschep) van bakplaat nemen. Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen. Bewaren in goed afgesloten koektrommel.