bewaar
Volkorenblini's met zalm
Volkorenblini's met zalm
bewaar

Volkorenblini's met zalm

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

100 ml

Griekse yoghurt

2 eetlepels

dille

1

komkommer

1

rode ui

1

ei

100 ml

halfvolle melk

100 g

volkorenbloem

1 eetlepel

zonnebloemolie

100 g

warmgerookte zalmsteak

Aan de slag

Yoghurt mengen met helft van dille en op smaak brengen met zout en peper. Komkommer dakpansgewijs op schaal leggen en met rest van dille, ui en zout en peper naar smaak bestrooien. Eierdooier loskloppen en door melk roeren. Bloem met 1/2 tl zout en peper in kom doen en kuiltje in midden maken. Melkmengsel erin schenken en met garde of handmixer vanuit midden geheel tot glad beslag roeren. In andere vetvrije kom eiwit met mespunt zout tot stijve pieken kloppen (let op: er mag geen spatje vet bij komen!). Olie in koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Geklopt eiwit voorzichtig met spatel door bloemmengsel scheppen en met natte opscheplepel bergje beslag in koekenpan leggen (beslag is voldoende voor 8 kleine blini's). Blini's aan beide zijden goudbruin bakken en serveren met yoghurt, zalm en komkommersalade.

tip

algemeenWist je dat met sporten... Je spierkracht en je uithoudingsvermogenverbeteren? Bovendien zit je beter in je vel. Je lichaam produceert tijdens het sporten endorfinen, die voor een positief gevoel zorgen.