bewaar
Hartige cheesecake
Hartige cheesecake
bewaar

Hartige cheesecake

Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

9 sneetjes

witbrood

100 ml

slankroom

3

middelgrote eieren

250 g

ricotta

150 g

rucola

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm)

Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de randen. Verwijder de korst van het brood. Druk het brood tegen de binnenkant van de springvorm.

2

Roer de room, eieren en ricotta door elkaar. Snijd de rucola fijn en schep deze erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het mengsel in de vorm.

3

Bak de cheesecake in midden van oven in ca. 45 min. gaar. Serveer de cheesecake lauw of op kamertemperatuur.

combinatietipLekker met tomaten- of sinaasappelsalade.

variatietipVoor wie niet van bruinbrood houdt en toch veel voedingsvezels wil eten, is er een verrijkt soort witbrood op de markt. Daarin zijn de grove bruine vezels van volkorenmeel deels vervangen door fijngemalen witte vezels. Verder is het vetgehalte verlaagd en zijn er vitamines toegevoegd. Het brood wordt in deze cheesecake als 'deeg' gebruikt.