bewaar
Mosselsoep met bokbier en prei
Mosselsoep met bokbier en prei
bewaar

Mosselsoep met bokbier en prei

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

mosselen

300 ml

bokbier

2

uien

4 eetlepels

vloeibare margarine

600 g

prei

2 eetlepels

grove mosterd

2 eetlepels

bloem

100 ml

kookroom

500 ml

kippenbouillon

1

meergranen stokbrood

Aan de slag

Mosselen wassen onder stromend water. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen. Mosselen in mosselpan leggen. Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 min. koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien). Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom. Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten. Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt. Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven. Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is. Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper. Mosselen even in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen. Serveren met stokbrood.

algemeenBokbier is echt herfstbier. De piek van het seizoen ligt in oktober en november.