bewaar
Thaise rundvleescurry
Thaise rundvleescurry
bewaar

Thaise rundvleescurry

3 uur 30 min. bereiden
1 uur wachten
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ eetlepel

korianderzaadjes

½ eetlepel

witte peperkorrels

5 teentjes

knoflook

1 theelepel

grof zeezout

1 zakje

verse koriander

500 g

magere rib-/runderlappen

1 blik

kokosmelk

750 g

pompoen

½

rode peper

1 eetlepel

Thaise vissaus

Dit heb je nodig

  • vijzel of keukenmachine

Aan de slag

In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren. Overdoen in vijzel en laten afkoelen. Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven. Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot smeuïge currypasta wrijven. Of alle ingrediënten in minimengkom van keukenmachine tot currypasta pureren. Vlees in grove stukken snijden en mengen met currypasta. Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren. In braadpan kokosmelk aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaarsudderen. Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 min. zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is. Rest van koriander erover strooien. Lekker met pandanrijst.