Rundvleescurry met pompoen

275 kcal

3 uur 30 min. bereiden, 1 uur wachten

3.4/5

(100)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.5 eetlepel korianderzaadjes

    korianderzaadjes

  • 0.5 eetlepel witte peperkorrels

    witte peperkorrels

  • 5 teentjes knoflook

    knoflook

  • 1 theelepel grof zeezout

    grof zeezout

  • 1 zakje verse koriander

    verse koriander

  • 500 gram magere rib-/runderlappen

    magere rib-/runderlappen

  • 1 blik kokosmelk

    kokosmelk

  • 750 gram pompoen

    pompoen

  • 0.5 rode peper

    rode peper

  • 1 eetlepel Thaise vissaus

    Thaise vissaus

Dit heb je nodig

  • vijzel of keukenmachine


2005 nr. 11 - De kleurrijke wereldkeuken

Aan de slag

  1. In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren. Overdoen in vijzel en laten afkoelen. Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven. Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot smeuïge currypasta wrijven. Of alle ingrediënten in minimengkom van keukenmachine tot currypasta pureren. Vlees in grove stukken snijden en mengen met currypasta. Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren. In braadpan kokosmelk aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaarsudderen. Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 min. zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is. Rest van koriander erover strooien. Lekker met pandanrijst.

Wat vond je van dit recept?

Rundvleescurry met pompoen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig