Rundvleescurry met pompoen
275 kcal
3 uur 30 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
0.5 eetlepel korianderzaadjes
korianderzaadjes
0.5 eetlepel witte peperkorrels
witte peperkorrels
5 teentjes knoflook
knoflook
1 theelepel grof zeezout
grof zeezout
1 zakje verse koriander
verse koriander
500 gram magere rib-/runderlappen
magere rib-/runderlappen
1 blik kokosmelk
kokosmelk
750 gram pompoen
pompoen
0.5 rode peper
rode peper
1 eetlepel Thaise vissaus
Thaise vissaus
Dit heb je nodig
vijzel of keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 11 - De kleurrijke wereldkeuken
In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren. Overdoen in vijzel en laten afkoelen. Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven. Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot smeuïge currypasta wrijven. Of alle ingrediënten in minimengkom van keukenmachine tot currypasta pureren. Vlees in grove stukken snijden en mengen met currypasta. Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren. In braadpan kokosmelk aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaarsudderen. Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 min. zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is. Rest van koriander erover strooien. Lekker met pandanrijst.
Rundvleescurry met pompoen

hoofdgerecht
4 personen
275 kcal
3 uur 30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren. Overdoen in vijzel en laten afkoelen. Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven. Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot smeuïge currypasta wrijven. Of alle ingrediënten in minimengkom van keukenmachine tot currypasta pureren. Vlees in grove stukken snijden en mengen met currypasta. Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren. In braadpan kokosmelk aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaarsudderen. Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 min. zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is. Rest van koriander erover strooien. Lekker met pandanrijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ eetlepel korianderzaadjes
½ eetlepel witte peperkorrels
5 teentjes knoflook
1 theelepel grof zeezout
1 zakje verse koriander
500 g magere rib-/runderlappen
1 blik kokosmelk
750 g pompoen
½ rode peper
1 eetlepel Thaise vissaus
Dit heb je nodig
vijzel of keukenmachine




