bewaar
Rode rundvleescurry met aubergine
Rode rundvleescurry met aubergine
bewaar

Rode rundvleescurry met aubergine

2 uur 35 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

runderlappen

2

sjalotjes

3 cm

verse laos

1

aubergine

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

rode currypasta

3 eetlepels

vissaus

6

verse limoenblaadjes

1 blikje

bamboescheuten

4 takjes

koriander

Aan de slag

1

Vlees in blokjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Laos schillen, in plakjes en vervolgens in dunne reepjes snijden. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden. In pan 2 eetlepels olie verhitten en aubergine al omscheppend bruinbakken. Aubergine uit pan op bord scheppen. Rest van olie in dezelfde pan verhitten en vlees al omscheppend bruinbakken. Currypasta, laos en sjalotje toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken. Vissaus, limoenblaadjes en 2 dl kokend water erdoor roeren. Gerecht afgedekt ca. 1 1/2 uur laten stoven. Bamboescheuten afgieten. Aubergine en bamboescheuten door stoofvlees scheppen en nog ca. 30 minuten meestoven.

2

Koriander boven gerecht fijn knippen. Eventueel limoenblaadjes verwijderen. Lekker met pandanrijst.