Pittige rundvleescurry

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g doorregen runderlappen
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 3 el vissaus
- 2 el donkere basterdsuiker
- 100 ml kraanwater
- 8 g verse koriander (bakje à 15 g)
Advertentie
Bereiden
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. op hoog vuur rondom bruin.
- Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, verwarm al roerend ca. 1 min. Voeg de knoflook, het limoensap, de limoenrasp, vissaus, kokosmelk, suiker en het water toe. Laat het vlees op laag vuur afgedekt in 2½-3 uur gaar stoven. Breng de curry op smaak met vissaus. Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de curry.
combinatietip:
Lekker met jasmijnrijst en salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige rundvleescurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige rundvleescurry
- 600 g doorregen runderlappen
- 2 tenen knoflook
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukken. Snijd de knoflook fijn.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. op hoog vuur rondom bruin.
- 2 el rode currypasta
- 100 ml kokosmelk
Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, verwarm al roerend ca. 1 min.
- 3 el vissaus
- 100 ml kokosmelk
- 2 el donkere basterdsuiker
- 100 ml kraanwater
Voeg de knoflook, het limoensap, de limoenrasp, vissaus, kokosmelk, suiker en het water toe.
Laat het vlees op laag vuur afgedekt in 2½-3 uur gaar stoven.
- 8 g verse koriander
Breng de curry op smaak met vissaus. Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de curry.
combinatietip:
Lekker met jasmijnrijst en salade.