bewaar
Pittige rundvleescurry
Pittige rundvleescurry
bewaar

Pittige rundvleescurry

20 min. bereiden
3 uur wachten
pittig
295waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

doorregen runderlappen

2 tenen

knoflook

1

limoen

2 el

traditionele olijfolie

2 el

rode currypasta

200 ml

kokosmelk

3 el

vissaus

2 el

donkere basterdsuiker

100 ml

kraanwater

8 g

verse koriander

Aan de slag

1

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. op hoog vuur rondom bruin.

2

Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, verwarm al roerend ca. 1 min. Voeg de knoflook, het limoensap, de limoenrasp, vissaus, kokosmelk, suiker en het water toe. Laat het vlees op laag vuur afgedekt in 2½-3 uur gaar stoven. Breng de curry op smaak met vissaus. Snijd de koriander fijn en strooi vlak voor het serveren over de curry.

combinatietipLekker met jasmijnrijst en salade.