bewaar
Vleespastei met pompoen
Vleespastei met pompoen
bewaar

Vleespastei met pompoen

15 min. bereiden
2 uur 50 min. wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

rib-runderlappen

1 el

bloem

2 el

olie

2

uien

2 stengels

bleekselderij

1

laurierblad

1 tl

gedroogde salie

300 ml

witte wijn

100 ml

runderbouillon

1 kleine

pompoen

6 plakjes

bladerdeeg

1

ei

Dit heb je nodig

  • gladde ovenschaal, inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Vlees omscheppen met wat peper en bloem. In braadpan vlees in olie aanbraden. Ui en bleekselderij 1 min. meebakken. Laurier, salie, wijn en bouillon toevoegen. Vocht aan de kook brengen. Vuur laag zetten en vlees (op vlamverdeler) afgedekt 2 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen en eventueel wat water toevoegen. Pompoen schillen en in blokjes snijden, draden en pitten verwijderen. Pompoen door vlees scheppen en afgedekt nog 20-30 min. laten sudderen. Stoofpot op smaak brengen met peper en zout. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Bladerdeeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap die iets groter is dan schaal. Vlees met driekwart van stoofvocht in schaal scheppen. Randen van schaal met water vochtig maken. Deeglap erop leggen, randen vastplakken. Gaatjes in deeg prikken. Restjes gebruiken voor versiering. Deeg met eierdooier bestrijken. Pastei in oven in ca. 20 min. afbakken.