bewaar
Bladerdeeghapjes uit de oven met zongedroogde tomaat
Bladerdeeghapjes uit de oven met zongedroogde tomaat
bewaar

Bladerdeeghapjes uit de oven met zongedroogde tomaat

20 min. bereiden
15 min. wachten
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

bladerdeeg

40 g

zongedroogde tomaten

3 plakjes

ontbijtspek

1 eetlepel

pijnboompitten

1 pakje

verse roomkaas naturel

1

ei

1 zakje

veldsla

Aan de slag

Oven op 220 °C voorverwarmen. Bladerdeeg laten ontdooien. Tomaten 2 min. in heet water wellen en afspoelen. Tomaten en ontbijtspek in reepjes snijden. In schaal tomaten, spek, pijnboompitten en roomkaas goed mengen. Mengsel met peper op smaak brengen. Ei loskloppen. Bladerdeeg diagonaal doorsnijden en driehoekjes met tomatenmengsel vullen. Pakketjes goed dichtvouwen en bestrijken met ei. Pakketjes in ca. 15 minuten in oven goudbruin en knapperig bakken. Veldsla over vier bordjes verdelen. Pakketjes erop leggen.