bewaar
Salade van gemarineerde bieten en avocado
Salade van gemarineerde bieten en avocado
bewaar

Salade van gemarineerde bieten en avocado

15 min. bereiden
30 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bak

gekookte bieten

1 eetlepel

witte-wijnazijn

2 eetlepels

medium dry sherry

4 eetlepels

walnootolie

1 theelepel

gedroogde tijm

1

rode ui

1 bakje

pecannoten

versgemalen citroenpeper

½ krop

Romaine sla

1

avocado

Aan de slag

Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden. In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 min. laten intrekken; regelmatig omscheppen. In droge koekenpan pecannoten in 2-3 min. knapperig roosteren. Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen. Noten overdoen in kommetje. Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden. Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen. Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden. Sla over vier diepe borden verdelen. Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien. Lekker met Boulognestokbrood.