bewaar
Bietjessalade met rode ui
Bietjessalade met rode ui
bewaar

Bietjessalade met rode ui

15 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

2 eetlepels

rode-wijnazijn

3 eetlepels

walnootolie

½ theelepel

gemberpoeder

versgemalen zwarte peper

1 bak

gekookte bietjes

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen. Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak. Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten. Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken). Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes. Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui. Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.