bewaar
Kip met paddestoelen
Kip met paddestoelen
bewaar

Kip met paddestoelen

Met spek mals gesudderd in Marsala. Lekker met romige aardappelpuree.

25 min. bereiden
40 min. wachten
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignon

4

kippenbouten

4 el

traditionele olijfolie

125 g

magere spekreepjes

3

uien

4 tenen

knoflook

200 ml

Marsala zoete Italiaanse dessertwijn

100 ml

kippenbouillon van tablet

200 g

paddestoelenmelange

3 takjes

verse peterselie

Met spek mals gesudderd in Marsala. Lekker met romige aardappelpuree.

Aan de slag

1

Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Bestrooi de kip met peper en zout.

2

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de spek kort. Schep de spek uit de pan en braad in het bakvet de kippenbouten per 2 rondom aan. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Bak in het bakvet de ui, champignons en de helft van de knoflook 2 min.

3

Leg de spek en de kip weer in de pan. Schenk de Marsala in de pan. Schenk de bouillon erbij zodra de drank borrelt. Zet het vuur laag als het vocht kookt. Laat de kip (op vlamverdeler) afgedekt in ca. 40 min. gaar sudderen. Keer af en toe.

4

Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook een ½ min. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddestoelen over de kip. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.