bewaar
Biefstuk met droge kerriemarinade
Biefstuk met droge kerriemarinade
bewaar

Biefstuk met droge kerriemarinade

10 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 theelepel

venkelzaad

1 theelepel

gedroogd korianderblad

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

½ eetlepel

kerriepoeder

1

chilipeper

2

(kogel)biefstukken

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • fonduepan met olie

  • fonduevorken

Aan de slag

In droge koekenpan met antiaanbaklaag venkelzaad en korianderblad roosteren en in vijzel kneuzen. In kom komijn, kerrie, eventueel chilipepeper en geroosterde kruiden mengen met zout en peper. Biefstukken halveren en in plakjes van 1 cm dik snijden. Plakjes met kruidenmengsel inwrijven. Aan tafel telkens plakje biefstuk aan fonduevork steken en in hete olie in 1 min. bruinbakken.

algemeenNet even anders: Een kleine variatie op de marinade: rooster 1 tl gemalen komijn in een steelpan. Doe dit over in een kommetje en meng er 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder, 1/2 el kerriepoeder en een verkruimeld chilipepertje.