Biefstuk met droge kerriemarinade

Advertentie
Ingrediënten
- 1 theelepel venkelzaad (uit zakje venkelthee)
- 1 theelepel gedroogd korianderblad
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 chilipeper (verkruimeld)
- 2 (kogel)biefstukken
Keukenspullen
- vijzel
- fonduepan met olie
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In droge koekenpan met antiaanbaklaag venkelzaad en korianderblad roosteren en in vijzel kneuzen. In kom komijn, kerrie, eventueel chilipepeper en geroosterde kruiden mengen met zout en peper. Biefstukken halveren en in plakjes van 1 cm dik snijden. Plakjes met kruidenmengsel inwrijven. Aan tafel telkens plakje biefstuk aan fonduevork steken en in hete olie in 1 min. bruinbakken.
Tip:
Net even anders: Een kleine variatie op de marinade: rooster 1 tl gemalen komijn in een steelpan. Doe dit over in een kommetje en meng er 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder, 1/2 el kerriepoeder en een verkruimeld chilipepertje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 155 kcal
- eiwit 18 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g