Aardappelsoep met salami en geitenkaas

Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 g salami (in blokjes)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 500 g aardappels (in blokjes)
- 1 eetlepel verse tijm (blaadjes, zakje a 15 g)
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 1 courgette
- 1 rode paprika (in brede repen)
- 1 eetlepel citroensap
- 100 g zachte geitenkaas (verkruimeld)
Keukenspullen
- grillpan
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In soeppan 2 el olie verhitten en salamiblokjes op laag vuur uitbakken. Salami op bordje scheppen. In bakvet ui glazig fruiten. Aardappelblokjes en tijm erdoor scheppen en 1-2 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken, geheel aan de kook brengen en 10 min. op laag vuur koken. Courgette in lange dunne plakken snijden. Courgette en paprika met olie bestrijken en in grillpan beetgaar roosteren, regelmatig keren. Groenten eventueel na grillen in kleinere stukken snijden. Aardappels in bouillon heel kort met staafmixer of even in keukenmachine pureren. Soep opnieuw 3 min. zachtjes doorwarmen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Aardappelsoep in vier grote, wijde kommen scheppen. Geroosterde groenten erin scheppen. Salami en geitenkaas erover strooien. Peper erboven malen of strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 31 g
- vet 37 g