bewaar
Aardappelsoep met salami en geitenkaas
Aardappelsoep met salami en geitenkaas
bewaar

Aardappelsoep met salami en geitenkaas

30 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

200 g

salami

1 grote

ui

500 g

aardappels

1 eetlepel

verse tijm

1 liter

kippenbouillon

1

courgette

1

rode paprika

1 eetlepel

citroensap

100 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

In soeppan 2 el olie verhitten en salamiblokjes op laag vuur uitbakken. Salami op bordje scheppen. In bakvet ui glazig fruiten. Aardappelblokjes en tijm erdoor scheppen en 1-2 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken, geheel aan de kook brengen en 10 min. op laag vuur koken. Courgette in lange dunne plakken snijden. Courgette en paprika met olie bestrijken en in grillpan beetgaar roosteren, regelmatig keren. Groenten eventueel na grillen in kleinere stukken snijden. Aardappels in bouillon heel kort met staafmixer of even in keukenmachine pureren. Soep opnieuw 3 min. zachtjes doorwarmen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Aardappelsoep in vier grote, wijde kommen scheppen. Geroosterde groenten erin scheppen. Salami en geitenkaas erover strooien. Peper erboven malen of strooien.