bewaar
Tonijnpakketjes
Tonijnpakketjes
bewaar

Tonijnpakketjes

15 min. bereiden
20 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

bladerdeeg

1 pak

tonijnstukken in water

3

bosuitjes

100 g

tapenade van zongedroogde tomaten

½ potje

zwarte olijven

1

komkommer

1 bak

Amerikaanse coleslaw

Dit heb je nodig

  • bakplaat, ingevet

  • deegroller

Aan de slag

Bladerdeeg laten ontdooien. Oven op 225 °C voorverwarmen. Tonijn laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Tonijn met bosui, tapenade, olijven, zout en peper mengen. Van bladerdeegplakjes twee plakjes halveren. Hele plak plus halve plak op elkaar leggen en samen uitrollen tot vierkant van 15 x 15 cm. Tonijnmengsel over midden van bladerdeeg verdelen. Bladerdeegpunten over tonijnmengsel dichtvouwen. Maak zo nog 3 pakketjes. Pakketjes op ingevette bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Komkommer wassen en grof raspen. Komkommer 5 min. laten uitlekken en mengen met coleslaw. Tonijnpakketjes serveren met komkommer-coleslaw.