Me­di­ter­raan ka­bel­jauw­brood

(3) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak het deeg volgens aanwijzingen op het pak, vervang de boter door 6 el olijfolie. Meng bij de tweede keer kneden de kruiden en olijven door het deeg. Smeer de kabeljauw aan beide zijden in met pesto. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovale lap. Leg de kabeljauw in het midden van het deeg, laat niet overlappen.
  2. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en vouw de voor- en achterkant over elkaar heen. Bestrijk de naden met wat water zodat ze goed aan elkaar plakken. Leg het brood met de naad naar beneden in een ingevet bakblik. Bak het brood in ca. 25 min. goudbruin. Haal het brood uit de oven en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Serveer direct met jonge tuinboontjes en zet een bakje met olijfolie en een bakje met zeezout op tafel. Doop het brood in de olie en het zout.

Tip:

Dit recept is verkozen tot beste recept in de IJslandse visreceptenwedstrijd 2005.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 945 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mediterraan kabeljauwbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­raan ka­bel­jauw­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 500 g broodmix wit
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 12 zwarte olijven

Maak het deeg volgens aanwijzingen op het pak, vervang de boter door de olijfolie. Meng bij de tweede keer kneden de kruiden en olijven door het deeg.

3
3
  • 500 g verse kabeljauwfilets
  • 1 potje rode pesto

Smeer de kabeljauw aan beide zijden in met pesto.

4
4
  • 2 g tarwebloem

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovale lap. Leg de kabeljauw in het midden van het deeg, laat niet overlappen.

5
5

Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en de voor- en achterkant over elkaar heen. Bestrijk de naden met wat water zodat ze goed aan elkaar plakken.

6
6

Leg het brood met de naad naar beneden in een ingevet bakblik. Bak het brood in ca. 25 min. goudbruin.

7
7
  • 1 el traditionele olijfolie

Haal het brood uit de oven en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.

8
8

Serveer direct met jonge tuinboontjes en zet een bakje met olijfolie en een bakje met zeezout op tafel. Doop het brood in de olie en het zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.