bewaar
Mediterraan kabeljauwbrood
Mediterraan kabeljauwbrood
bewaar

Mediterraan kabeljauwbrood

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broodmix wit

7 el

traditionele olijfolie

3 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

12

zwarte olijven

500 g

verse kabeljauwfilet

1 potje

rode pesto

2 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • bakblik

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak het deeg volgens aanwijzingen op het pak, vervang de boter door 6 el olijfolie. Meng bij de tweede keer kneden de kruiden en olijven door het deeg. Smeer de kabeljauw aan beide zijden in met pesto. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovale lap. Leg de kabeljauw in het midden van het deeg, laat niet overlappen.

2

Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en vouw de voor- en achterkant over elkaar heen. Bestrijk de naden met wat water zodat ze goed aan elkaar plakken. Leg het brood met de naad naar beneden in een ingevet bakblik. Bak het brood in ca. 25 min. goudbruin. Haal het brood uit de oven en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Serveer direct met jonge tuinboontjes en zet een bakje met olijfolie en een bakje met zeezout op tafel. Doop het brood in de olie en het zout.

algemeenDit recept is verkozen tot beste recept in de IJslandse visreceptenwedstrijd 2005.