bewaar
Plaatpizza met sardientjes
Plaatpizza met sardientjes
bewaar

Plaatpizza met sardientjes

Met deze zelfgemaakte plaatpizza haal je de zon in huis!

25 min. bereiden
20 min. oventijd
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

broodmix wit

50 g

ongezouten roomboter

275 ml

kraanwater

500 g

broccoli

240 g

sardines in olijfolie

250 g

mozzarella

90 g

rode pesto

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Met deze zelfgemaakte plaatpizza haal je de zon in huis!

Aan de slag

1

Bereid de broodmix met de boter en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Blancheer de broccoli en stelen 3 min. in kokend water. Spoel koud en laat uitlekken. Laat de sardines uitlekken. Scheur de mozzarella in stukjes.

3

Verwarm de oven voor op 225 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een grote lap en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de pesto. Verdeel de broccoli, sardines, mozzarella en olijven erover. Bestrooi met peper. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Lekker!