bewaar
Kabeljauw in Parmaham met Italiaanse salade
Kabeljauw in Parmaham met Italiaanse salade
bewaar

Kabeljauw in Parmaham met Italiaanse salade

Surf 'n turf op de Italiaanse manier: zachte vis met een krokant jasje van ham.

25 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

1

ui

1

groene paprika

3 el

traditionele olijfolie

480 g

verse kabeljauwfilet

8 plakken

parmaham

225 g

pastasaus tomaat en mascarpone

500 g

sla compleet Italiaans

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (doorsnede ca. 24 cm)

Surf 'n turf op de Italiaanse manier: zachte vis met een krokant jasje van ham.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en maak de paprika schoon. Snipper de ui en paprika.

2

Fruit de ui en paprika in de koekenpan in 2/3 van de olie. Verdeel de kabeljauw in vier stukken, bestrooi met peper. Vet de schaal in. Omwikkel de kabeljauw met parmaham en besprenkel met de rest van de olie. Bak in het midden van de oven in 12 min. gaar.

3

Roer de pastasaus door de ui en paprika en verwarm zachtjes. Breng de saus op smaak met peper en zout. Doe de sla in een schaal. Schep om met de Italiaanse mix en dressing (uit saladebakken) en bestrooi met de kaas (uit bakken). Serveer de kabeljauw met de saus, fusilli en salade.