bewaar
Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gevulde kipfilet in bladerdeeg
bewaar

Gevulde kipfilet in bladerdeeg

Zo'n knapperige bladerdeegkorst om de kip is écht een cadeautje op je bord. Ook perfect voor een etentje.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
164waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

3

middelgrote eieren

4

kipfilet

100 g

verse roomkaas met kruiden

2 el

traditionele olijfolie

6 el

naturel slasaus

1 krop

sla

2

tomaten

Dit heb je nodig

  • bakplaat, ingevet

Zo'n knapperige bladerdeegkorst om de kip is écht een cadeautje op je bord. Ook perfect voor een etentje.

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook in 8 min. 2/3 van de eieren hard, spoel af onder koud water.

2

Snijd de kipfilets aan een kant diep in, zodat er een holte ontstaat. Vul de holte met roomkaas en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Rol de plakjes deeg iets uit en leg de kipfilets in het midden ervan.

3

Klop het overgebleven ei los en bestrijk de deegranden met een gedeelte hiervan. Vouw het deeg rondom dicht en druk de naden goed dicht. Vet de bakplaat in. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

4

Snijd de gekookte eieren grof en schep door de slasaus. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de kropsla in grove stukken. Snijd de tomaat in grove stukken. Meng in een slakom de sla, tomaat en slasaus voorzichtig. Serveer de sla apart bij de kippakketjes.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.