bewaar
Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg
Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg
bewaar

Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

Weinig ingrediënten, veel smaak.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
259waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 plakjes

roomboter bladerdeeg

1 el

tarwebloem

400 g

verse zalmfilet

100 g

roomkaas bieslook

1

middelgroot ei

1 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Weinig ingrediënten, veel smaak.

Aan de slag

1

Verwarm oven voor op 200 ºC. Spreid plakjes bladerdeeg op een werkvlak uit en en laat ontdooien. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de helft van de deegplakjes op elkaar en rol samen uit tot een rechthoekige lap van 30 x 20 cm. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes erin.

2

Rol de rest van het deeg uit tot een lap van dezelfde grootte. Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk de bovenkant van de zalm met de roomkaas en leg de zalm in het midden van de deeglap, zodat de randen vrijblijven.

3

Klop het ei los met water en bestrijk de deegrand hiermee. Maak in de tweede deeglap een aantal inkepingen. Leg het deeglap over de zalm en druk de randen stevig aan. Bestrijk het deegpakket met het ei. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de zalmtaart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt ook kleine zalmpakketjes maken. Halveer elk stuk zalm, bereid ze als hierboven en verdeel over een plakje bladerdeeg (1 plakje per persoon). Dek af met ingesneden plakjes bladerdeeg en bak ze in 20-25 min. gaar.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.