bewaar
Kalfsoester met krokante sjalottenkorst
Kalfsoester met krokante sjalottenkorst
bewaar

Kalfsoester met krokante sjalottenkorst

35 min. bereiden
5 min. oventijd
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

oud witbrood

2 el

traditionele olijfolie

8

sjalotten

2 el

ongezouten roomboter

100 ml

witte wijn

1 el

gedroogde tijm

4

kalfsoesters

15 g

verse peterselie

1 teen

knoflook

300 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Verkruimel het brood. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en rooster het broodkruim goudbruin. Laat op keukenpapier afkoelen. Halveer de sjalotten en snijd in dunne plakken. Smelt in een steelpan de helft van de boter en fruit de sjalot kort. Voeg de wijn en tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Stoof het mengsel afgedekt 20-25 min.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf het vlees met peper en zout in. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees 2 min. per kant. Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook boven een kom en meng met de kruim en peterselie.

3

Vet de ovenschaal in en leg de kalfsoesters in de ovenschaal. Verdeel de sjalot- en vervolgens het kruimmengsel erover. Verwarm het vlees in de oven nog ca. 5 min. door.

4

Smelt ondertussen de rest van de boter in een grote pan of wok en laat de spinazie al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk het vocht eruit. Verdeel de spinazie over warme borden. Leg de kalfsoester erop.