bewaar
Kalfsoester met champignonsaus
Kalfsoester met champignonsaus
bewaar

Kalfsoester met champignonsaus

Het voordeel van kalfsoester: het is zulk mager vlees dat je het maar even kort hoeft te bakken.

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

kastanjechampignons

600 g

broccoli

7 el

ongezouten roomboter

700 g

koelverse aardappelschijfjes

290 g

champignonsaus

4

kalfsoesters

Het voordeel van kalfsoester: het is zulk mager vlees dat je het maar even kort hoeft te bakken.

Aan de slag

1

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Verhit in een braadpan 1 el boter. Bak de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 2 el boter in een steelpan. Bak de champignons ca. 2 min. Voeg de saus bij de champignons en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.

3

Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kalfsoesters met peper en bak in ca. 4 min. rosé. Breng de aardappelen en broccoli op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kalfsoesters met zout en serveer met saus, aardappelen en broccoli.

Kalfsoester met champignonsaus

Het voordeel van kalfsoester: het is zulk mager vlees dat je het maar even kort hoeft te bakken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig