bewaar
Kalfsoester met champignonsaus
Kalfsoester met champignonsaus
bewaar

Kalfsoester met champignonsaus

Het voordeel van kalfsoester: het is zulk mager vlees dat je het maar even kort hoeft te bakken.

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

kastanjechampignons

600 g

broccoli

7 el

ongezouten roomboter

700 g

koelverse aardappelschijfjes

290 g

champignonsaus

4

kalfsoesters

Het voordeel van kalfsoester: het is zulk mager vlees dat je het maar even kort hoeft te bakken.

Aan de slag

1

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Verhit in een braadpan 1 el boter. Bak de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 2 el boter in een steelpan. Bak de champignons ca. 2 min. Voeg de saus bij de champignons en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.

3

Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kalfsoesters met peper en bak in ca. 4 min. rosé. Breng de aardappelen en broccoli op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kalfsoesters met zout en serveer met saus, aardappelen en broccoli.