bewaar
Lamskoteletjes met pittige abrikozencompote
Lamskoteletjes met pittige abrikozencompote
bewaar

Lamskoteletjes met pittige abrikozencompote

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

6 eetlepels

olijfolie

2

uien

2 teentjes

knoflook

2 theelepels

kaneelpoeder

2 theelepels

paprikapoeder pikant

500 g

abrikozen

½ zakje

verse koriander

12

lamskoteletjes

Aan de slag

Citroen schoonboenen en 1 el van schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. In pan met dikke bodem 3 el olie verhitten. Ui 3-4 min. zachtjes bakken. Helft van knoflook met citroensap en -rasp, kaneel, 1 tl paprikapoeder en zout en peper naar smaak door ui scheppen. Scheutje water toevoegen. Abrikozen erdoor scheppen en geheel op laag vuur 10 min. verwarmen, tot abrikozen zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Koriander in dunne reepjes snijden en door abrikozenmengsel scheppen. Compote laten afkoelen tot lauwwarm. Lamskoteletjes met rest van knoflook, 1 tl paprika-poeder, zout en peper inwrijven. Vlees met rest van olie bestrijken en in hete grillpan of droge koekenpan in 5 min. rosé bakken. Op vier warme borden elk 3 lamskarbonaadjes leggen en abrikozencompote ernaast scheppen. Lekker met couscous en rucolasalade.

algemeenIn plaats van verse abrikozen kunnen ook gedroogde abrikozen gebruikt worden.