bewaar
Omelet met zalm en Hollandaisesaus
Omelet met zalm en Hollandaisesaus
bewaar

Omelet met zalm en Hollandaisesaus

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

500 g

peultjes

3

bosuitjes

1 zakje

kleine krieltjes

6

eieren

1 bakje

gerookte zalmsnippers

50 g

boter

1 zakje

Hollandaisesaus

½ zakje

verse peterselie

Aan de slag

Peultjes schoonmaken en in 6 min. beetgaar koken. Bosuitjes in ringetjes snijden. Krieltjes in 8 min. gaarkoken. Eieren loskloppen met 3 el water, bosui, zalmsnippers, zout en peper naar smaak. In 2 koekenpannen elk 1 el boter verhitten en van eimengsel een voor een 4 omeletten bakken, eventueel extra boter gebruiken. Omeletten die klaar zijn warmhouden. Intussen saus volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Peterselie fijnknippen. Rest van boter door saus roeren. Omeletten over 4 borden verdelen. Peultjes erop leggen en omelet dubbelklappen. Aardappeltjes met peterselie mengen en naast omelet scheppen. Hollandaisesaus over omelet en aardappels schenken.