Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 grote ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 dikke plak ham
- 30 g verse peterselie
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
- 150 g geraspte belegen kaas
- 1 meergranen boulogne afbakstokbrood
Keukenspullen
- lage ovenschaal (1.5 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 ºC. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot 1/2 cm van de wand. Snijd het vruchtvlees klein. Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees met de ui 3 min. op laag vuur. Snijd de ham in blokjes en bak 1 min. mee.
- Bestrooi de courgettehelften met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng met de hüttenkäse met de helft van de geraspte kaas. Schep het ui-courgettemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het courgette-kaasmengsel. Strooi de rest van de kaas erover en bedruppel met de rest van de olie. Bak de courgettes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg het stokbrood ernaast en bak het in 6-8 min. af. Snijd het brood in plakjes en serveer bij de courgette.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 970 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- 2 courgettes
- 1 grote ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 dikke plak ham
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees met de ui 3 min. op laag vuur. Snijd de ham in blokjes en bak 1 min. mee.
- 30 g verse peterselie
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
- 75 g geraspte belegen kaas
Bestrooi de courgettehelften met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng met de hüttenkäse met de geraspte kaas.
Schep het ui-courgettemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g geraspte belegen kaas
- 1 el traditionele olijfolie
Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het courgette-kaasmengsel. Strooi de rest van de kaas erover en bedruppel met de rest van de olie.
- 1 meergranen boulogne afbakstokbrood
Bak de courgettes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg het stokbrood ernaast en bak het in 6-8 min. af.
Snijd het brood in plakjes en serveer bij de courgette.