Courgette gevuld met hüttenkäse en ham

Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

500 kcal

40 min. bereiden

3.7/5

(179)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (1.5 liter)


2005 nr. 07 - Zomerfeest!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot 1/2 cm van de wand. Snijd het vruchtvlees klein. Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees met de ui 3 min. op laag vuur. Snijd de ham in blokjes en bak 1 min. mee.

  2. Bestrooi de courgettehelften met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng met de hüttenkäse met de helft van de geraspte kaas. Schep het ui-courgettemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het courgette-kaasmengsel. Strooi de rest van de kaas erover en bedruppel met de rest van de olie. Bak de courgettes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg het stokbrood ernaast en bak het in 6-8 min. af. Snijd het brood in plakjes en serveer bij de courgette.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Courgette gevuld met hüttenkäse en ham

Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig