bewaar
Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
bewaar

Courgette gevuld met hüttenkäse en ham

Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

40 min. bereiden
158waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

1

grote ui

3 el

traditionele olijfolie

1

dikke plak ham

30 g

verse peterselie

200 g

koelverse hüttenkäse kaas

150 g

geraspte belegen kaas

1

meergranen boulogne afbakstokbrood

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (1.5 liter)

Lekker, die vulling met frisse cottage cheese, kaas en ham.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot 1/2 cm van de wand. Snijd het vruchtvlees klein. Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees met de ui 3 min. op laag vuur. Snijd de ham in blokjes en bak 1 min. mee.

2

Bestrooi de courgettehelften met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng met de hüttenkäse met de helft van de geraspte kaas. Schep het ui-courgettemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het courgette-kaasmengsel. Strooi de rest van de kaas erover en bedruppel met de rest van de olie. Bak de courgettes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg het stokbrood ernaast en bak het in 6-8 min. af. Snijd het brood in plakjes en serveer bij de courgette.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.