bewaar
Zalm met couscous en rucola
Zalm met couscous en rucola
bewaar

Zalm met couscous en rucola

15 min. bereiden
246waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

75 g

couscous

125 ml

kokend water

1

handsinaasappel

40 g

rucola

1 el

citroensap

3 el

traditionele olijfolie

25 g

pijnboompitten

125 g

zalmfilet op de huid

Aan de slag

1

Wel in een schaal de couscous in het kokende water ca. 5 min. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de rucola grof. Meng het citroensap en 2/3 van de olie door de couscous. Schep ook de sinaasappel, rucola en pijnboompitten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 2-3 min. per kant net gaar. Schep de couscous in een kom en leg de zalm erop.