Panna cotta met Griekse yoghurt

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 blaadjes gelatine
- 125 ml verse slagroom
- 75 g kristalsuiker
- 300 g Griekse yoghurt
- 1 citroen
- 4 el vloeibare honing
Keukenspullen
- 4 éénpersoonssouffléschaaltjes
Advertentie
Bereiden
- Week de gelatine in koud water 5 min. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost. Houd het geheel nog 3 min. tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3-5 min. afkoelen tot het lobbig wordt.
- Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast totdat de puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn. Snijd 4 plakjes van de citroen, houd de helft van de citroen over. Pers de rest van de citroen uit. Roer in een kom de honing met 2-3 el citroensap tot een sausje.
- Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om. Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden. Schep de honing-citroensaus erover en garneer met de plakjes citroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Panna cotta met Griekse yoghurt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Panna cotta met Griekse yoghurt
- 3 blaadjes gelatine
- 125 ml verse slagroom
- 75 g kristalsuiker
Week de gelatine in koud water 5 min. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost.
Houd het geheel nog 3 min. tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen.
Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3-5 min. afkoelen tot het lobbig wordt.
- 300 g Griekse yoghurt
Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor.
Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast totdat de puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn.
- 1 citroen
Snijd 4 plakjes van de citroen, houd de helft van de citroen over. Pers de rest van de citroen uit.
- 4 el vloeibare honing
Roer in een kom de honing met 2-3 el citroensap tot een sausje. Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om.
Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden.
Schep de honing-citroensaus erover en garneer met de plakjes citroen.