bewaar
Asperges met zalm en aardappelpuree
Asperges met zalm en aardappelpuree
bewaar

Asperges met zalm en aardappelpuree

De lente op je bord met dit echte Hollandse gerecht.

1 uur bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

vastkokende aardappel

1 kg

verse witte asperges

1

citroen

125 g

ongezouten roomboter

1

gedroogde foelie

1

middelgroot ei

125 ml

verse slagroom

13 g

verse bieslook

400 g

gerookte zalmfilet

De lente op je bord met dit echte Hollandse gerecht.

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20-25 min. gaar. Maak de asperges schoon. Halveer de citroen en snijd er 2 plakjes van. Pers de rest van de citroen uit. Breng in een wijde pan een laag water met de boter, citroenplakjes, foelie en wat zout aan de kook. Leg de asperges erin en laat 10 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit, laat de asperges afgedekt nog 5-10 min. in het water nagaren.

2

Giet de aardappelen af, stoom droog in de pan en stamp daarna tot niet te fijne puree. Klop het ei los. Roer het ei, de slagroom, het citroensap en de boter erdoor. Knip de bieslook in stukjes. Klop de puree luchtig met een garde en schep de helft van de bieslook erdoor. Houd de puree tot gebruik warm.

3

Smelt de rest van de boter. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en rol deze per stuk of per twee in zalmfilet. Verdeel de asperges over de borden en schenk er wat gesmolten boter overheen. Schep de puree ernaast. Bestrooi met de rest van de bieslook.