bewaar
Asperges met ham en roerei
Asperges met ham en roerei
bewaar

Asperges met ham en roerei

Met dit Hollandse gerecht krijgt de brunch een nóg feestelijker tintje.

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

200 g

gerookte (been)ham

4

middelgrote eieren

½ zakje

verse bieslook

700 g

aardappelschijfjes

100 g

ongezouten roomboter

Met dit Hollandse gerecht krijgt de brunch een nóg feestelijker tintje.

Aan de slag

1

Kook in een aspergepan of hoge pan water. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil ze dun, vanaf vlak onder de kop. Kook ze in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Knip de bieslook fijn. Kook de aardappelschijfjes in ca. 7 min. gaar. Klop de eieren los met peper en zout. Roer de ham en bieslook er door.

2

Verhit in een koekenpan de boter. Schenk het eiermengsel erin en roer tot het ei gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer af en toe door. Smelt in een pan de rest van de boter (boter mag niet bruin kleuren). Serveer de asperges met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.

tip

Roerei maken

Instructievideo - 01:12 min.