As­per­ges met ham en roer­ei

Met dit Hollandse gerecht krijgt de brunch een nóg feestelijker tintje.

(51) waardeer
hollands hoofdgerecht Met dit Hollandse gerecht krijgt de brunch een nóg feestelijker tintje. 4 personen
3 51

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in een aspergepan of hoge pan water. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil ze dun, vanaf vlak onder de kop. Kook ze in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Knip de bieslook fijn. Kook de aardappelschijfjes in ca. 7 min. gaar. Klop de eieren los met peper en zout. Roer de ham en bieslook er door.
  2. Verhit in een koekenpan de boter. Schenk het eiermengsel erin en roer tot het ei gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer af en toe door. Smelt in een pan de rest van de boter (boter mag niet bruin kleuren). Serveer de asperges met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.
video

Roer­ei ma­ken

Instructievideo - 01:12 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 14-15

Asperges met ham en roerei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ham en roer­ei

1
1
  • 1 kg verse witte asperges

Kook in een aspergepan of hoge pan water. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil ze dun, vanaf vlak onder de kop. Kook ze in ca. 15 min. gaar.

2
2
  • 200 g gerookte (been)ham
  • 4 middelgrote eieren
  • ½ zakje verse bieslook
  • 700 g aardappelschijfjes

Snijd ondertussen de ham in blokjes. Knip de bieslook fijn. Kook de aardappelschijfjes in ca. 7 min. gaar. Klop de eieren los met peper en zout. Roer de ham en bieslook er door.

3
3
  • 25 g roomboter

Verhit in een koekenpan de boter. Schenk het eiermengsel erin en roer tot het ei gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer af en toe door.

4
4
  • 75 g roomboter

Smelt in een pan de rest van de boter (boter mag niet bruin kleuren). Serveer de asperges met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.