bewaar
Lamsrack met tijm-honingboter
Lamsrack met tijm-honingboter
bewaar

Lamsrack met tijm-honingboter

Zeg je lamsrack, dan zeg je honing en tijm. Een klassieker waar je indruk mee kunt maken.

35 min. bereiden
234waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

verse lamsrack

3 takjes

verse tijm

250 g

cherrytomaten

4 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

1 tl

verse tijm

1 el

vloeibare honing

50 g

zachte roomboter

Dit heb je nodig

  • braadslede

  • aluminiumfolie

Zeg je lamsrack, dan zeg je honing en tijm. Een klassieker waar je indruk mee kunt maken.

Aan de slag

1

Verwarm de over voor op 200 ºC.

2

Bestrooi de lamsracks met peper en laat de lam op kamertemperatuur komen. Ris de takjes van de tijm. Snijd de knoflook in plakjes. Schep de tomaatjes om in de schaal met wat olie, de knoflook plakjes en de tijm. Roer de rest van de tijm met de honing, peper en eventueel wat zout door de boter. Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin.

3

Leg het vlees in de braadslede of de ovenschaal met de tomaatjes ernaast en bak ca. 7 à 8 minuten tot het vlees rosé is. Halverwege de baktijd omdraaien. Neem het vlees uit de oven en verpak het vlees in folie. Laat ca. 5 min. rusten. Snijd de lamsracks langs de botjes in losse 'karbonaadjes'. Verdeel de losse 'karbonaadjes' over de warme borden. Schep de tijm-honingboter over het vlees. Haal de tomaatjes uit de oven leg ze naast het lamsvlees.

tip

combinatietipLekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.

algemeenDe lamsrack kan worden vervangen door acht lamskoteletjes.