Sa­té­spies­jes met prei en pin­da­saus

(8) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Satéballetjes in 8 porties verdelen en elke portie aan satéprikker rijgen. Grillpan voorverwarmen. Prei schoonmaken en in schuine stukken snijden. In pan boter smelten en prei 3 min. bakken. Bouillon erbij schenken en prei met deksel op pan 10 min. op laag vuur stoven. Satésaus met melk verwarmen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 16-17

Satéspiesjes met prei en pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té­spies­jes met prei en pin­da­saus

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 400 g Garden Gourmet Indische balletjes
  • 600 g verse preien

Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Satéballetjes in 8 porties verdelen en elke portie aan satéprikker rijgen. Grillpan voorverwarmen. Prei schoonmaken en in schuine stukken snijden.

2
2
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 250 ml groentebouillon van tablet
  • 125 g satésaus
  • 350 ml halfvolle melk

In pan boter smelten en prei 3 min. bakken. Bouillon erbij schenken en prei met deksel op pan 10 min. op laag vuur stoven. Satésaus met melk verwarmen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.