Tira-roomkaascake

Advertentie
Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine
- 2 pakjes verse roomkaas (bv. MonChou, a 100 g)
- 75 g witte basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 250 ml hete sterke koffie
- 5 eetlepels koffielikeur (bv. Tia Maria, slijter)
- 1 pak lange vingers (175 g)
- 1 eetlepel cacaopoeder
Keukenspullen
- cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet of bekleed met plasticfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gelatine weken in water. In kom roomkaas met suiker los roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Gelatine uitknijpen en in helft van hete koffie oplossen. Koffielikeur door gelatinemengsel roeren. Koffiemengsel door roomkaasmengsel kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Rest van koffie in diep bord schenken en lange vingers een voor een snel door koffie halen. Cakevorm vullen met laag lange vingers en 1/3 van roomkaasmengsel. Dit nog 2 keer herhalen. Cake minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven. Cake uit vorm nemen en met cacaopoeder bestrooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 30 g
- vet 15 g