bewaar
Tira-roomkaascake
Tira-roomkaascake
bewaar

Tira-roomkaascake

35 min. bereiden
3 uur wachten
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 blaadjes

gelatine

2 pakjes

verse roomkaas

75 g

witte basterdsuiker

125 ml

slagroom

250 ml

hete sterke koffie

5 eetlepels

koffielikeur

1 pak

lange vingers

1 eetlepel

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet of bekleed met plasticfolie

Aan de slag

Gelatine weken in water. In kom roomkaas met suiker los roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Gelatine uitknijpen en in helft van hete koffie oplossen. Koffielikeur door gelatinemengsel roeren. Koffiemengsel door roomkaasmengsel kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Rest van koffie in diep bord schenken en lange vingers een voor een snel door koffie halen. Cakevorm vullen met laag lange vingers en 1/3 van roomkaasmengsel. Dit nog 2 keer herhalen. Cake minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven. Cake uit vorm nemen en met cacaopoeder bestrooien.