bewaar
Italiaanse haaskarbonade
Italiaanse haaskarbonade
bewaar

Italiaanse haaskarbonade

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vleestomaat

1 bol

mozzarella

4

haaskarbonades

2 eetlepels

olijfolie

4 eetlepels

(verse) rode pesto

Aan de slag

Tomaat en mozzarella elk in 8 plakken snijden. Karbonades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhitten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Karbonades uit pan nemen en bovenkant bestrijken met pesto. Plakken tomaat en mozzarella erop leggen. Karbonades in pan terugleggen en afdekken met deksel. Op matig vuur nog ca. 10 min. bakken, tot karbonades gaar zijn en mozzarella gesmolten is. Lekker met pasta en snijbonen.

tip

algemeenBestrooi de gesmolten mozzarella met wat reepjes verse basilicum of druppel er balsamicoazijn over. De karbonades worden ook extra aromatisch door ze voor het bakken in te wrijven met een halve theelepel gedroogde Italiaanse kruiden.