Frans roquefort-appeltaartje
350 kcal
20 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4 plakjes
1
50 g
1 el
50 g
2
2
Dit heb je nodig
lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 week 04-05 - 2003 week 04-05
Bladerdeeg ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ei loskloppen met roomkaas, zout en peper. Bloem erdoor mengen. Roquefort verkruimelen en door eimengsel scheppen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Taartvormpjes invetten. Bladerdeeg in taartvormpjes leggen. Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden. Plakjes in ieder taartvormpje op deeg leggen. Bosuitjes erover verdelen. Kaas-eimengsel erover verdelen. Overhangende punten van deeg naar binnen vouwen. Taartjes in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin en gaar bakken. Lekker op bedje van veldsla.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Frans roquefort-appeltaartje

voorgerecht
4 personen
350 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Bladerdeeg ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ei loskloppen met roomkaas, zout en peper. Bloem erdoor mengen. Roquefort verkruimelen en door eimengsel scheppen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Taartvormpjes invetten. Bladerdeeg in taartvormpjes leggen. Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden. Plakjes in ieder taartvormpje op deeg leggen. Bosuitjes erover verdelen. Kaas-eimengsel erover verdelen. Overhangende punten van deeg naar binnen vouwen. Taartjes in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin en gaar bakken. Lekker op bedje van veldsla.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 plakjes bladerdeeg
1 ei (M)
50 g verse roomkaas
1 el bloem
50 g roq uefort
2 bosuitjes
0 boter of margarine om in te vetten
2 appels
Dit heb je nodig
lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm




