bewaar
Frans roquefort-appeltaartje
Frans roquefort-appeltaartje
bewaar

Frans roquefort-appeltaartje

20 min. bereiden
15 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

bladerdeeg

1

ei (M)

50 g

verse roomkaas

1 el

bloem

50 g

roq uefort

2

bosuitjes

boter of margarine om in te vetten

2

appels

Dit heb je nodig

  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

Aan de slag

Bladerdeeg ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ei loskloppen met roomkaas, zout en peper. Bloem erdoor mengen. Roquefort verkruimelen en door eimengsel scheppen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Taartvormpjes invetten. Bladerdeeg in taartvormpjes leggen. Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden. Plakjes in ieder taartvormpje op deeg leggen. Bosuitjes erover verdelen. Kaas-eimengsel erover verdelen. Overhangende punten van deeg naar binnen vouwen. Taartjes in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin en gaar bakken. Lekker op bedje van veldsla.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.