bewaar
Foeyonghai met garnalen
Foeyonghai met garnalen
bewaar

Foeyonghai met garnalen

30 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

dunne prei

100 g

winterpeen

2

kleine uien

2 tenen

knoflook

3 takjes

verse selderij

4 el

diepvries tuinerwten

3 el

traditionele olijfolie

8

middelgrote eieren

125 g

verse roze garnaal

½ tl

zout

1 cm

verse gemberwortel

70 g

tomatenpuree

250 ml

kippenbouillontablet

1 el

ketjap manis

½ el

maizena

2 el

koud water

Aan de slag

1

Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen, het groen van de prei wordt niet gebruikt). Schil de winterpeen en rasp grof. Snipper 1 ui en snijd de andere in dunne ringen. Pers de knoflook uit en snijd de selderij fijn. Kook de tuinerwten in water met zout 3 min., giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de prei, winterpeen, de gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 min. Schep af en toe om. Klop de eieren los en roer de gebakken groenten, selderij en garnalen door de eieren. Breng op smaak met het zout en peper. Verhit 1/2 el olie on een koekenpan en bak met 1/4 van het eimengsel een omelet. Bak zo nog 3 omeletten. Houd de omeletten warm tot gebruik.

3

Schil de gember en snijd in plakken. Verhit de olie in een sauspan, roer de tomatenpuree erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de gember toe en breng het geheel aan de kook. Breng de tomatensaus op smaak met ketjap en laat 3 min. op laag vuur al roerend doorkoken. Voeg de uiringen en tuinerwten toe en laat 2-3 min. sudderen. Roer de maizena los met het water, meng door de saus en laat enkele sec. doorkoken. Tot de saus gebonden is. Verwijder de gember. Verdeel de omeletten over warme borden en schenk de saus erover en ernaast.

combinatietipLekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek.