Foeyonghai met garnalen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 100 g winterpeen
- 2 kleine uien
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes verse selderij
- 4 el diepvries tuinerwten
- 3 el traditionele olijfolie
- 8 middelgrote eieren
- 125 g verse roze garnalen
- ½ tl zout
- 1 cm verse gemberwortel
- 70 g tomatenpuree
- 250 ml kippenbouillontabletten
- 1 el ketjap manis
- ½ el maizena
- 2 el koud water
Advertentie
Bereiden
- Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen, het groen van de prei wordt niet gebruikt). Schil de winterpeen en rasp grof. Snipper 1 ui en snijd de andere in dunne ringen. Pers de knoflook uit en snijd de selderij fijn. Kook de tuinerwten in water met zout 3 min., giet af en spoel onder koud stromend water.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de prei, winterpeen, de gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 min. Schep af en toe om. Klop de eieren los en roer de gebakken groenten, selderij en garnalen door de eieren. Breng op smaak met het zout en peper. Verhit 1/2 el olie on een koekenpan en bak met 1/4 van het eimengsel een omelet. Bak zo nog 3 omeletten. Houd de omeletten warm tot gebruik.
- Schil de gember en snijd in plakken. Verhit de olie in een sauspan, roer de tomatenpuree erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de gember toe en breng het geheel aan de kook. Breng de tomatensaus op smaak met ketjap en laat 3 min. op laag vuur al roerend doorkoken. Voeg de uiringen en tuinerwten toe en laat 2-3 min. sudderen. Roer de maizena los met het water, meng door de saus en laat enkele sec. doorkoken. Tot de saus gebonden is. Verwijder de gember. Verdeel de omeletten over warme borden en schenk de saus erover en ernaast.
combinatietip:
Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Foeyonghai met garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Foeyonghai met garnalen
- 1 dunne prei
- 100 g winterpeen
Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen, het groen van de prei wordt niet gebruikt). Schil de winterpeen en rasp grof.
- 2 kleine uien
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes verse selderij
Snipper 1 ui en snijd de andere in dunne ringen. Pers de knoflook uit en snijd de selderij fijn.
- 4 el diepvries tuinerwten
Kook de tuinerwten in water met zout 3 min., giet af en spoel onder koud stromend water.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de prei, winterpeen, de gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 min. Schep af en toe om.
- 8 middelgrote eieren
- 125 g verse roze garnalen
- ½ tl zout
Klop de eieren los en roer de gebakken groenten, selderij en garnalen door de eieren. Breng op smaak met het zout en peper.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit 1/2 el olie on een koekenpan en bak met 1/4 van het eimengsel een omelet. Bak zo nog 3 omeletten. Houd de omeletten warm tot gebruik.
- 1 cm verse gemberwortel
Schil de gember en snijd in plakken.
- 70 g tomatenpuree
- 250 ml kippenbouillontabletten
Verhit de olie in een sauspan, roer de tomatenpuree erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de gember toe en breng het geheel aan de kook.
- 1 el ketjap manis
Breng de tomatensaus op smaak met ketjap en laat 3 min. op laag vuur al roerend doorkoken. Voeg de uiringen en tuinerwten toe en laat 2-3 min. sudderen.
- ½ el maizena
- 2 el koud water
Roer de maizena los met het water, meng door de saus en laat enkele sec. doorkoken. Tot de saus gebonden is. Verwijder de gember.
Verdeel de omeletten over warme borden en schenk de saus erover en ernaast.
combinatietip:
Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek.