bewaar
Walnotenplaatbrood
Walnotenplaatbrood
bewaar

Walnotenplaatbrood

30 min. bereiden
1 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

witbroodmix

2 eetlepels

olijfolie

1 bakje

pittenmix geroosterd

50 g

walnoten

1 theelepel

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • mixer met deeghaken

Aan de slag

In kom mix voor witbrood volgens gebruiksaanwijzing met lauw water tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie en deeg 10 min. laten rijzen. Bakplaat met 1/2-1 el olie invetten. Deeg op bakplaat uitduwen tot ovale lap van 1 1/2 cm dik. Pittenmix en gehakte walnoten over deeg verdelen en goed in deeg drukken. Deeg onder theedoek nog 30 min. laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 ºC. Bovenkant van brood besprenkelen met 1 el olie. Zout erover strooien. Brood in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken (gaar brood klinkt hol als je erop tikt). Brood uit oven nemen en laten afkoelen. Lekker met hartig beleg, zoals oude kaas.

algemeenVoor een wat zoeter brood kunt u 50 gram fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg kneden. Besmeer de sneetjes dan met jam.