bewaar
Bospeensoep
Bospeensoep
bewaar

Bospeensoep

30 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

2 kleine

aardappels

1

ui

1 teentje

knoflook

25 g

boter

900 ml

kruidenbouillon

100 ml

(versgeperst) sinaasappelsap

2 eetlepels

fijngeknipte peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. Wortels in stukjes snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan boter smelten en aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook 5 min. zachtjes bakken. Bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Nog 10-15 min. laten sudderen, tot wortel gaar is. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie. Lekker met knapperige croutons of soepstengels.