bewaar
Zoete citrusbospeen met zalm
Zoete citrusbospeen met zalm
bewaar

Zoete citrusbospeen met zalm

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

50 g

roomboter

2 eetlepels

suiker

1 bos

bospeen

1 duopak

krieltjes

2 schaaltjes

zalmfilet

1 zakje

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Sinaasappel schoonboenen, helft van sinaasappelschil fijnraspen en sinaasappel uitpersen. In kleine pan sinaasappelsap, boter, sinaasappelrasp en suiker inkoken tot stroperige saus en van vuur nemen. Bospeen schoonmaken en 8 min. koken. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Grillpan voorverwarmen. Zalm bestrooien met zout en peper en in 8 min. gaargrillen, halverwege keren. Peterselie fijnhakken en met krieltjes mengen. Sinaasappelsaus door bospeen roeren. Bospeen met krieltjes en zalm serveren.