bewaar
Witlof in bladerdeeg met pittige kaas
Witlof in bladerdeeg met pittige kaas
bewaar

Witlof in bladerdeeg met pittige kaas

Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.

30 min. bereiden
20 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

8 struikjes

witlof

8 plakjes

bladerdeeg

6

zongedroogde tomaten op olie, heel fijngesneden

150 g

versgemalen Zaanlander kaas pikant

4

tomaten

4 eetlepels

balsamicodressing

Hollands hoofdgerecht dat óók heel goed een lunch of tussendoortje kan zijn.

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken. Bladerdeeg laten ontdooien. Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen. Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper. Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen. Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken. Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.