Aard­ap­pel-ap­pel­gra­tin

(31) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
2 31

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan met weinig water en wat zout aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Aardappels in plakjes snijden.
  2. Oven voorverwarmen op 225 °C. Bouillontablet oplossen in kokend water. In koekenpan 1/3 boter verhitten en uiringen goudbruin bakken. Ui uit pan scheppen en bewaren. Aan bakvet de helft van de rest van de boter toevoegen en gehakt 3 min. bakken. Gebakken ui erdoor scheppen. Gehakt-uimengsel goed op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Helft van gehaktmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en bedekken met helft van appelstukjes en aardappelplakjes. Bestrooien met zout en peper. Rest van gehakt, appel en aardappelplakjes in laagjes erover verdelen. Bouillon over ovenschotel schenken en even laten intrekken. Bovenkant bestrooien met paneermeel en rest van boter in flinters erover verdelen. In midden van oven schotel in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met gemengde salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-appelgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-ap­pel­gra­tin

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

In pan met weinig water en wat zout aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Aardappels in plakjes snijden.

2
2

Oven voorverwarmen op 225 °C.

3
3
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
  • 1 el plantaardige margarine
  • 3 middelgrote uien
  • 400 ml water

Bouillontablet oplossen in kokend water. In koekenpan de boter verhitten en uiringen goudbruin bakken. Ui uit pan scheppen en bewaren.

4
4
  • 175 g Garden Gourmet fijngehakt
  • 1 el plantaardige margarine

Aan bakvet boter toevoegen en gehakt 3 min. bakken. Gebakken ui erdoor scheppen.

5
5
  • 3 goudreinetten
  • 1 snufje nootmuskaatpoeder

Gehakt-uimengsel goed op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Helft van gehaktmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en bedekken met helft van appelstukjes en aardappelplakjes.

6
6

Bestrooien met zout en peper. Rest van gehakt, appel en aardappelplakjes in laagjes erover verdelen.

7
7

Bouillon over ovenschotel schenken en even laten intrekken.

8
8
  • 50 g paneermeel
  • 1 el plantaardige margarine

Bovenkant bestrooien met paneermeel en rest van boter in flinters erover verdelen. In midden van oven schotel in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met gemengde salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.