bewaar
Spruitenstoofpot met hazelnoten
Spruitenstoofpot met hazelnoten
bewaar

Spruitenstoofpot met hazelnoten

1 uur bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olie

1

ui

1 grote

winterwortel

150 g

knolselderij

4

aardappels

400 g

spruitjes

1

groentebouillontablet

1

laurierblad

2 theelepels

gedroogde tijm

400 ml

droge witte wijn

1 zakje

hazelnoten

Aan de slag

In braadpan olie verhitten. Ui en wortel 2 min. fruiten. Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken. Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten. Lekker met donker volkorenbrood.