Ge­gril­de bur­gers met wit­lof en pa­pri­ka­pu­ree

(10) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan met weinig water en wat zout aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen ui, gehakt, ketchup, 1 el olie en zout en peper goed door elkaar kneden. Van gehakt 4 burgers vormen. Grillpan invetten met 1 el olie en verhitten. Burgers in grillpan leggen en paprika ernaast. Burgers in 7-8 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Paprika af en toe omscheppen. Struikjes witlof in lengte in vieren snijden. Burgers op warm bord leggen en warmhouden (onder aluminiumfolie). Rest van olie in grillpan schenken. Stukken witlof in grillpan leggen en in 4-5 min. beetgaar roosteren, af en toe omscheppen. Melk tot tegen de kook aan verhitten. Aardappels afgieten en fijnstampen. Boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Paprika erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Burgers serveren met witlof en paprikapuree.

Tip:

prijs per persoon 1.70 (in februari 2005)

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.