bewaar
Gegrilde burgers met witlof en paprikapuree
Gegrilde burgers met witlof en paprikapuree
bewaar

Gegrilde burgers met witlof en paprikapuree

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kilo

kruimige aardappels

1

ui

500 g

rundergehakt

1 eetlepel

tomatenketchup

3 eetlepels

olijfolie

1

rode paprika

6 struikjes

witlof

25 g

boter

200 ml

melk

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Aan de slag

In pan met weinig water en wat zout aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen ui, gehakt, ketchup, 1 el olie en zout en peper goed door elkaar kneden. Van gehakt 4 burgers vormen. Grillpan invetten met 1 el olie en verhitten. Burgers in grillpan leggen en paprika ernaast. Burgers in 7-8 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Paprika af en toe omscheppen. Struikjes witlof in lengte in vieren snijden. Burgers op warm bord leggen en warmhouden (onder aluminiumfolie). Rest van olie in grillpan schenken. Stukken witlof in grillpan leggen en in 4-5 min. beetgaar roosteren, af en toe omscheppen. Melk tot tegen de kook aan verhitten. Aardappels afgieten en fijnstampen. Boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Paprika erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Burgers serveren met witlof en paprikapuree.

algemeenprijs per persoon 1.70 (in februari 2005)