Champignonbeignets in bierbeslag

Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!

125 kcal

15 min. bereiden

3.8/5

(60)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • garde

  • keukenpapier


2005 nr. 02 - Culinaire Elfstedentocht

januari 2020 - januari 2020

Aan de slag

  1. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.

  2. Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon. Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.

  3. Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.

  • serveertipBestrooi voor wat extra kleur en smaak met verse platte peterselie.

Wat vond je van dit recept?

Champignonbeignets in bierbeslag

Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig