Cham­pig­non­beig­nets in bier­be­slag

Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!

(45) waardeer
borrelhapje Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan! 12 stuks
4 45

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.
  2. Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon. Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.
  3. Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.

serveertip:

Bestrooi voor wat extra kleur en smaak met verse platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Champignonbeignets in bierbeslag

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­beig­nets in bier­be­slag

1
1
  • 2 liter arachideolie

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.

2
2

De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.

3
3
  • 100 g tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 100 ml Hoegaarden witbier

Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag.

4
4
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder

Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.

5
5
  • 250 g kastanjechampignons

Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon.

6
6

Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.

7
7

Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 100 ml remoulademayonaise

Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.

serveertip:

Bestrooi voor wat extra kleur en smaak met verse platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.