Champignonbeignets in bierbeslag
Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 liter arachideolie
- 100 g tarwebloem
- 1 middelgroot ei
- 100 ml Hoegaarden witbier
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- 250 g kastanjechampignons
- 100 ml remoulademayonaise
Keukenspullen
- garde
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.
- Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon. Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.
- Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.
serveertip:
Bestrooi voor wat extra kleur en smaak met verse platte peterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 125 kcal
- eiwit 2 g
-
koolhydraten 6 g
waarvan suikers 1 g -
vet 10 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Champignonbeignets in bierbeslag
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Champignonbeignets in bierbeslag
- 2 liter arachideolie
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.
- 100 g tarwebloem
- 1 middelgroot ei
- 100 ml Hoegaarden witbier
Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag.
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
- 250 g kastanjechampignons
Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon.
Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.
Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 100 ml remoulademayonaise
Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.
serveertip:
Bestrooi voor wat extra kleur en smaak met verse platte peterselie.