bewaar
Champignonbeignets in bierbeslag
Champignonbeignets in bierbeslag
bewaar

Champignonbeignets in bierbeslag

Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!

15 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2 liter

arachideolie

100 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

100 ml

Hoegaarden witbier

1 tl

uienpoeder

½ tl

knoflookpoeder

250 g

kastanjechampignon

100 ml

remoulademayonaise

Dit heb je nodig

  • garde

  • keukenpapier

Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.

2

Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon. Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.

3

Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.

serveertipBestrooi voor wat extra kleur en smaak met verse platte peterselie.