bewaar
Rodekoolpuree
Rodekoolpuree
bewaar

Rodekoolpuree

35 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vleesbouillontablet

50 g

boter

1

ui

50 g

witte rijst

1 zak

gesneden rodekool

2 theelepels

Chinese kruiden

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Bouillontablet oplossen in 1 liter kokend water. In pan 1 el boter smelten en ui 2 min. zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren en 1-2 min. meebakken. Rodekool en Chinees vijfkruidenpoeder door rijst scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen. Bouillon bij rodekool schenken en geheel doorroeren. Op laag vuur rodekool 20-25 min. koken tot rijst gaar is. Rodekool afgieten in zeef en goed laten uitlekken. Rodekool met rijst in keukenmachine pureren tot gladde massa. Rest van boter erdoor mengen. Rodekoolpuree op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog even verwarmen. Lekker met gebakken kipfilet en appelcompote.

algemeenDeze rodekoolpuree is ook heerlijk bij gebakken eendenborstfilet of struisvogelbiefstuk.