bewaar
Kip met taugé in zoetzure saus
Kip met taugé in zoetzure saus
bewaar

Kip met taugé in zoetzure saus

Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber.

25 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

witte rijst

380 g

kipfiletreepjes

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

535 g

Chinese zoetzure saus

125 g

taugé

1

komkommer

3 stuks

bosui

Dit heb je nodig

  • wok

Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet in 5 min. goudbruin.

2

Snijd de ui in partjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de zoetzure saus toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 5 min. garen. Voeg de taugé aan de saus toe en warm nog 1 min. door.

3

Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in smalle ringetjes. Meng de komkommer en de bosui met een beetje zout. Giet de rijst af. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst en de komkommersalade.

tip

serveertipSchep eventueel wat slasaus of dressing door de komkommersalade.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.