bewaar
Zalm-aardappelschotel met tuinkruiden
Zalm-aardappelschotel met tuinkruiden
bewaar

Zalm-aardappelschotel met tuinkruiden

20 min. bereiden
45 min. wachten
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

vastkokende aardappels

2

uien

400 g

zalmfilet

1 pot

aardappel anders

1 zak

gemengde friséesla

1 zak

peen julienne

1 cup

honing-mosterddressing

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Uien pellen in ringen snijden. Zalm in reepjes snijden. Aardappelrasp, zalm en ui in laagjes in ovenschaal leggen. Elke laag met zout en peper bestrooien. Saus over aardappels schenken. Gerecht in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin laten worden (evt. met aluminiumfolie afdekken als schotel te donker dreigt te worden). Sla met peen julienne en dressing mengen. Aardappelschotel met salade serveren.