bewaar
Rijstschotel met kip en kerriesaus
Rijstschotel met kip en kerriesaus
bewaar

Rijstschotel met kip en kerriesaus

Kip en kerrie zijn samen zo'n klassiek duo waar we nooit genoeg van krijgen.

15 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

witte snelkookrijst

500 ml

tuinkruidenbouillon van tablet

1

ui

2

Elstar appels

3 el

ongezouten roomboter

400 g

kipfiletblokjes

450 g

diepvries sperziebonen

2 zakjes

mix voor kerriesaus

Kip en kerrie zijn samen zo'n klassiek duo waar we nooit genoeg van krijgen.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

2

Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in 3 min. lichtbruin. Kook de sperziebonen 6-8 min. in weinig water en giet af. Voeg de ui aan de kip toe en bak 1 min. mee. Schep de appel door de kip en bak 1 min. mee. Schep de rijst door de kip en breng op smaak met peper en zout.

3

Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het rijstmengsel met de sperziebonen en kerriesaus.