bewaar
Bloemkool met appel-kerriesaus
Bloemkool met appel-kerriesaus
bewaar

Bloemkool met appel-kerriesaus

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ zak

aardappelkroketjes

1

bloemkool

25 g

boter

4

rundervinken

1

zoetzure appel

1 eetlepel

citroensap

1 doosje

kerriesaus

Aan de slag

Kroketjes volgens gebruiksaanwijzing in oven bereiden. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in 15 min. beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten en vinken in 20 min. bruin en gaar bakken, regelmatig keren. Appel schillen, in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen. In pan 250 ml water aan de kook brengen. Inhoud van zakje kerriesaus toevoegen en al roerend met garde aan de kook brengen. Appel erdoor roeren en even meewarmen. Bloemkool over vier borden verdelen en saus erover schenken. Met kroketjes en rundervinken serveren.